PRO Blogi

Ellin somevinkit kesään hääalan ammattilaisille

Elli Ojankoski

tuottaja, digital strategist

Hääsesonki on täällä, älä unohda sosiaalista mediaa!

Kesä on kiireistä aikaa hääalan ammattilaisille mutta myös erinomainen tilaisuus markkinoida seuraavaa kautta sosiaalisen median alustoilla sekä tuoda omaa persoonaa esille. Tässä muutamia Ellin kokoamia Häät PRO -vinkkejä kesän hääsesongin aikaiseen sometukseen.

1.     Hehkuta hääkauden alkua! Häitä on ihana katsella ja muistella. Jaa edellisen sesonkisi huippukohtia, onnittele vuosipäivää viettäviä asiakkaitasi ja kerro millainen hääsesonki on tänä vuonna tulossa.

2.     Tägää juhlapaikat ja muut toimijat, kun jaat sisältöä luomuksistasi. Jos somistat esimerkiksi juhlatilan, tägää myös tila, bändi, häämekkoliike ja sormusfirma ja muut paikalla olevat. Tägää myös Häät @haatfi, niin mekin pääsemme jakamaan tunnelmiasi ja levittämään kesän häähuumaa!

3.     Kysy pareiltasi lupa sometukseen ja jaa paloja heidän päivästään. Näin viestit myös häitään suunnitteleville siitä, millaista kanssasi on työskennellä. Tulevat hääparit saavat myös käsityksen kokonaisuudesta.

4.     Jaa kollaaseja sesongin töistä. Sormus-, kukka-, puku- ja somistuskollaasit ovat ihanaa katseltavaa, ja saat yhtäaikaisesti esille monia töitäsi.

5.     Varmista että mainontasi on ajantasaista jo nyt myös syksylle, niin voit sesongin jälkeen hieman levähtää. Hääsesonki antaa ja ottaa paljon. Kun nyt varmistat syksyn markkinoinnin jo valmiiksi, voit kesän jälkeen rauhassa levähtää hetkisen.

Tägää myös Häät @haatfi IG-stooreihin, niin mekin pääsemme jakamaan tunnelmiasi yleisölle

+ 1   Muista tallentaa kuvia toteutusvaiheista, niin sinulla on jo valmiiksi materiaalia myös ensi kesän sesonkiin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Nyt trendaa: Reelsit!

Pystymalliset lyhyet videot purevat häitään suunnitteleviin. Yksinkertaisetkin reelsit ovat mahtavia, ja jos olosi on rohkea, tee vinkkivideoita jossa puhut itse kameralle. Tai osta ja toteuta oma Liveohjelma Häät IG:ssä.

Muista!

Älä tee omaa someasi hääparien kustannuksella. Pareille päivä on ainutlaatuinen, ja he ansaitsevat sinusta parasta. Jos siis päivität valmisteluista Instagramia, kysy parilta onko heille ok jakaa sitä. Hyvää ja ammattimaista somea pystyy tekemään myös näyttämättä parejasi julkisesti. Äläkä koskaan esitä paria tai heidän vieraitaan somessasi negatiivisessa valossa.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai ideoita somen tekemiseen liittyen, otathan yhteyttä. Miten voisimme tehdä tuloksia yhdessä? Löydät yhteystietoni alta.

Sari Yli-Salomäki

päätoimittaja, founder 040 5057345 sari.yli-salomaki@editus.fi