PRO Blogi | 16.3.2022

Häätarinat puhuttelevat hääpareja ja täyttävät lahjakkaiden kuvaajien varauskirjat

Tanja Hakala

tuottaja, soulful storyteller

Omia häitä suunnittelevat parit janoavat kertomuksia jo vietetyistä häistä etsien vertaistukea sekä konkreettisia ideoita ja palveluita omiin juhliinsa. Aidot häätarinat ja naimisiin menoon liittyvät tuntemukset ovat keskeinen osa jokaisen Häät-lehden sisältöä ja niitä löytyy runsaasti myös Häät.fistä.

Koskettavinkaan tarina tai hulppeimmatkaan häät eivät herää henkiin lukijoiden mielissä ilman taidokkaita kuvia. Siksi on niin mahtavaa, että Suomessa on vankka joukko dokumentaarisen hääkuvauksen taitajia, joille visuaalinen tarinankerronta kuvien välityksellä on kutsumus.

Häätarinat ovat suureksi avuksi

Monelle lukijalle häätarinat ovat ensimmäinen asia, jotka Häät-lehdestä ahmitaan.

Kaikki Häät-lehden oikeat häät -jutut olivat suureksi avuksi, koska niistä näki erilaisia vaihtoehtoja toteuttaa asioita ja tietysti myös ideoita valokuviin ja kuvaajan valintaan.

– Sofia 
 

Häät-lehti 2021-02 Häätarina Dramaattisen kaunista

Ihanat häät -jutussa "Dramaattisen kaunista" Häät-lehdessä 2/2021 nähtiin Anssi Koskisen kuvat. Ylemmässä kuvassa Häät-lehdessä 1/2022 julkaistu laaja häätarina "Ihan kuin Italiassa", jonka kuvista vastasi Josefin Westin.

”Saakeli kun tuntuukin hyvältä”

Oman kädenjäljen näyttävä esilletuonti Häät-lehdessä lisää merkintöjä kuvaajan varauskirjaan ja kilinää kassaan. Kuvien lisäksi häätarinan yhteydessä julkaistava valokuvaajan esittely- tai yhteystietoboksi tekee kuvaajan ja jopa hänen henkilökohtaisia ajatuksiaan tutuksi lukijoille, ja näin parien on helpompi ottaa kyseiseen kuvaajaan yhteyttä.

Mitä suurin kiitos vielä, että kuvilleni löytyi tilaa Häät-lehdestä :) Saakeli kun tuntuukin hyvältä, aiettä. Tänään tuli juuri kyselyä hääkuvaukselle, olivat bonganneet kuviani uusimmasta Häät-lehdestä. Jos vain joskus toistekin on yhteistyö mahdollista näin tai toisin, niin kiinnostaa ehdottomasti.

– Kuvaaja Anssi Koskinen

It has been a pleasure to work with Häät-lehti over the last years. It is so great to be able to see your work in print, it gives such a great feel of accomplishment, and of course it also helps me to get more visibility. I can't wait to work more with you in the future!

– Weddingphotographer Josefin Westin

Haluatko sinäkin kertoa kuvillasi kaikkien aikojen häätarinan?

Häät-lehden toimituksessa häätarinoiden kanssa töitä tekevät erityisesti tuottaja Tanja Hakala ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki. Jos olet kuvaaja, haluat tehdä yhteistyötä ja sinulla on mielessä mahtava kuvakertomus jo vietetyistä tai tulossa olevista häistä, jonka haluaisit tulevien hääparien näkevän ja lukevan, kysy lisätietoja julkaisumahdollisuuksista Tanjalta. Jos kuvatarina päätyy julkaisuun asti, yhteistyön myötä Häät-medialle syntyy oikeus julkaista kuvaajan luovuttamia kuvia kyseiseen häätarinaan liittyen ja valokuvaajan mainiten Häät-lehdessä mukaan lukien lehden kansi, Häät.fissä ja Häät-somekanavissa (mm. IG ja FB @haatfi).

Tanja Hakala

tuottaja, soulful storyteller 045 6314099 tanja.hakala@editus.fi

Sari Yli-Salomäki

päätoimittaja, founder 040 5057345 sari.yli-salomaki@editus.fi