PRO Blogi | 10.1.2022

Vuosi 2021: Häät-median vuosikatsaus ja Häät-tiimin kohokohtia vuoden varrelta

Sari Yli-Salomäki

päätoimittaja, founder

Vuosi 2021 oli hääalalla täynnä haasteita ja uuden oppimista. Covid-19 aiheuttamat sulut ja vapaudet vuorottelivat ja aiheuttivat kohtuutonta harmia juhla- ja tapahtuma-aloilla niin asiakkaille kuin yrityksille. Toisaalta hiljaisina hetkinä oli aikaa kehittymiselle ja uusien toimintamallien käyttöönottamiselle. Tiedämme jo, että paluuta entiseen ei ole ja hyvä niin. Ala on ottanut ison digiloikan kohti valoisampaa, tehokkaampaa ja tuottavampaa tulevaisuutta.

Kohokohtia Häät-median vuodessa 2021

 • Häät.fissä vieraili yhteensä 545.000 käyttäjää, jotka ahmivat hääideoita 1,4 miljoonan sivun katselun verran. Huippukuukausi oli heinäkuu, jolloin sivustolla kävi 84.500 käyttäjää.
 • Julkaisimme 160 uutta inspiraatioartikkelia Häät.fissä, yhteensä artikkelipankki sisältää yli 10.000 juttua.
 • Häät.fistä löytyvien hääpalvelujen lukumäärä nousi yli 800:aan ja lokakuussa julkaisimme Suosituimmat hääpalvelut TOP 50 -listan.
 • 23.000 häitään suunnittelevaa etsi mieleistään hääpukua 240 mekon valikoimasta Hääpukukoneessa ja 21.000 käyttäjää tutustui 360 sormuksen valikoimaan Sormuskoneessa.
 • Häät-lehti ilmestyi tuttuun tapaan painettuna ja näköislehtenä tammikuussa ja lokakuussa. Häät-lehdelle on myönnetty Avainlippu ja se tuotettiin hiilineutraalina painotuotteena yhteistyössä PunaMustan kanssa.
 • Lanseerasimme Häät PROn eli hääalan yrityksille suunnatun uuden verkkosivuston ja verkkokaupan helmikuussa.
 • Järjestimme Häämessut netissä kahdesti eli häähumua koettiin ja ostoksia tehtiin verkossa maaliskuussa ja marraskuussa. Molemmissa digitapahtumissa oli mukana lähes 100 yrityksen kattama runsaudensarvi häätuotteita ja 10.000 kävijää. Erityisen innoissamme loimme inspiroivaa ohjelmaa HäämessuTV:n kanaviin.
 • Häät ja Häämessut netissä -somekanavat ovat aktiivisempia kuin koskaan ja seuraajamäärät jatkoivat kasvuaan. Instagram-kanaviemme seuraajia on yhteensä 9.600 ja Facebookissa 11.600.
 • Häät-tiimi kasvoi elokuussa 5-henkiseksi. Energiseen joukkueeseemme kuuluvat nyt Sari, Sanna, Liina, Tanja ja Elli.
 • Tiimi kouluttautui ahkerasti mm. entistä paremman somesisällön ja -mainonnan toteuttamisessa.
 • Otimme käyttöön uuden asiakkuushallintajärjestelmän, yhteistyökumppaniksi valikoitui kotimainen CRM-service.
 • Aloitimme yhteistyön myös uuden talousasiantuntijakumppanin kanssa, uusi toimistomme on moderni EMU.
 • Myönsimme Häät PRO Stipendejä useille uusille, alle 3 vuotta toimineille hääalan yrityksille.
 • Häät-blogiyhteisö on täydentynyt uusilla hääbloggaajilla. Yhteistyönä turkulaisten yritysten kanssa kesällä toteutettu polttaripäivä oli someseuraajien parissa huippusuosittu. Esimerkiksi polttaripäivän Reel on katsottu yli 6000 kertaa. Myös instalivet ovat olleet tykättyjä.
 • Vuoden riemukkaimpiin erityishetkiin kuuluivat jälleen kilpailut ja erityisesti voittajien julkaisut Häät.fissä: Vuoden Hääkuva 2021 helmikuussa ja Vuoden Kaunein Sormus 2021 lokakuussa.

Katsomme eteenpäin

2021 oli unohtumaton ja työntäyteinen kehityksen vuosi. Haluamme kiittää jokaista hääalan ammattilaista, joka on ollut kanssamme tällä matkalla. Palautteenne on auttanut meitä kehittymään, ja yhdessä teidän kanssanne kuljemme eteenpäin kehittäen hääpareille suunnatuista palveluista entistä parempia ja tavoittavampia.
Vuonna 2022 tulemme julkaisemaan paljon uusia ja jännittäviä asioita, ideoita ja ominaisuuksia helpottamaan sinun työtäsi ja häitään suunnittelevien iloksi. Häät-lehti ilmestyy tuttuun tapaan tammikuussa ja lokakuussa. Yleisön ympäri Suomea tavoittavat Häämessut netissä järjestetään maaliskuussa. Odotamme samalla malttamattomina hetkeä, kun eri puolilla Suomea järjestettävien häämessujen ovet taas avautuvat ja voimme kohdata silmästä silmään. Aloitamme myös juhlavalmistelut, sillä vuonna 2023 Häät-media täyttää jo huikeat 30 vuotta. Pysy kuulolla!

Toivotamme sinulle ja tiimillesi onnea ja menestystä vuodelle 2022! Lähdetään uuteen vuoteen yhdessä!

Tutustu Häät-median tarjoamiin mainosmahdollisuuksiin! 

Häät.fi

> Häät-lehti

> Häämessut netissä

> somemainonta

Häät-median omistava Editus Oy on suomalainen perheyritys. Häät.fi ja Häät-lehti suunnitellaan ja tuotetaan kokonaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Häät-median kumppaneina tuotannossa ja tuotekehityksessä toimivat mm. suomalaiset Brande, Digizer ja CRM-service sekä PunaMusta.

Sari Yli-Salomäki

päätoimittaja, founder 040 5057345 sari.yli-salomaki@editus.fi